Krimm on Venemaa loomulik osa, mis puudutab ajalugu, kultuuri ja demograafiat, teatas Mariani Sputnikule, lisades, et sellega nõustuvad mõned Prantsuse parlamendiliikmed ja enamik Prantsuse kodanikke.

Mariani sõnul on Prantsuse delegatsioon teel Krimmi, et näha oma silmadega, mis seal tegelikult toimub.

„Me külastame Krimmi, et näidata oma poliitilist suhtumist. On olemas Prantsuse valitsuse ametlik seisukoht, aga mõned meie parlamendiliikmed ei ole sellega nõus. ... Võib tsiteerida igasuguseid tekste, kuid ajalugu, traditsioon ja kultuur on võimsamad kui igasugused kirjutised. Vaatamata kõigele mõistsid kõik, et Krimm on Vene oma, ning varem või hiljem aktsepteerib rahvusvaheline kogukond seda fakti,“ ütles Mariani.

Veel on visiidi eesmärk sidemete tugevdamine Prantsuse ja Vene ettevõtete vahel, mida on kahjustanud erinevad sanktsioonid.

„Igaüks teab, et ameeriklaste ja mõnede eurooplaste avaldatav surve ei lase Prantsuse ja Vene ettevõtetel aktiivselt koostööd teha,“ ütles Mariani.

Mariani kuulub paremtsentristlikku erakonda Vabariiklased, mida juhib Prantsusmaa endine president Nicolas Sarkozy.

Delegatsiooni kuuluvad veel Marie Christine Dalloz, Nicolas Dhuicq, Sauveur Gandolfi-Scheit, Claude Goasguen, Jérôme Lambert, Yannick Moreau, Jacques Myard ja Patrice Verchère. Delegatsiooniga ühineb ka senatit esindav Yves Pozzo di Borgo.