Delegatsiooniliikmed ütlesid pärast kõnelusi vangide vabastamist nõudnud mõjuka Islamivaimulike Liiduga, et loodetavasti vabastatakse kaks prantslast peatselt.

“Me saime tõenduse, et nad on elus ja terved. Oleme optimistlikud ja veendunud, et nad lastakse varsti vabaks,” ütles Prantsuse Mosleminõukogu asepresident Mohamed Bichari Bagdadis ajakirjanikele.

Ta ei täpsustanud, millise tõendi delegatsioon ajakirjanike seisundi kohta sai.

Ajakirjanike Georges Malbrunot’ ja Christian Chesnot’ langemine Iraagi Islamiarmee sisside kätte on Prantsusmaad sügavalt vapustanud, sest Pariis oli Iraagi sõja vastaste esirinnas ega ole saatnud oma sõdureid USA juhitavate vägede koosseisus Iraaki.

Pantvangivõtjad nõuavad Prantsusmaalt riigikoolides kehtima hakanud islamipearättide kandmise keelu tühistamist. Nende esitatud tähtaeg möödus kolmapäeval ja neljapäeval hakkas rätikeeld Prantsuse koolides kehtima.

Kolmeliikmeline moslemite delegatsioon, kuhu kuulub Pariisi suure mošee esindaja Abdullah Zaki, tuli oma sõnul Iraaki sõnumiga, et Prantsuse moslemid taunivad pantvangivõtjate tegevust.

“Pantvangivõtjate ettekääne on alusetu. Prantsusmaa ei ole sõjas islami ega moslemitega… Prantsusmaa otsustas mitte siduda end Iraaki tungimisega, eelistades jääda rahvusvaheliste seaduste raamesse,” ütles Bichari.