Endise presidendi François Mitterrand’i sugulase Frédéric Mitterrand’i 2005. aastal ilmunud raamatus „La mauvaise vie” („Halb elu”) kirjeldatakse tema lapsepõlve valusaid perioode ja homoseksuaalsust. Üks osa raamatust kirjeldab Mitterrand’i „halba harjumust maksta poiste eest” Tais. Mitterrand on hiljem eitanud, et on pedofiil ja kasutas sõna poisid laiemas tähenduses, vahendab Associated Press.

Ajal, kui raamat ilmus oli Mitterrand tuntud inimene, kuid mitte valitsuse liige. President Nicolas Sarkozy nimetas Mitterrand’i kultuuriministriks selle aasta juunis.

Raamatus kirjutatu tõusis Prantsuse poliitikaringkondades esile taas pärast seda, kui Mitterrand kaitses kirglikult 13-aastase tüdrukuga seksimise eest Šveitsis vahistatud filmirežissöör Roman Polanskit.

Esmaspäeval luges televisioonis lõike Mitterrand’i raamatust ette paremäärmusliku rahvusrinde juht Marine Le Pen ja nõudis tema tagasiastumist.

Sotsialistliku partei pressiesindaja Benoît Hamon ütles kolmapäeval, et on raamatu sisust šokeeritud ja küsis, kuidas saab Prantsusmaa jätkata võitlust seksiturismi vastu, kui Mitterrand istub valitsuses.