"Jumala tahtel, me oleme otsustanud mu poja Alžeeriasse matta. Mohamedil on Alžeeria pass ja ta on Alžeeria Toulouse'i esinduses sünnist saadik kirjas," sõnas ta BNS-i vahendusel.

Seitsme inimese tapmises süüdistatav Mohamed Merah, kes hukkus tulevahetuses eriüksuslastega, oli Alžeeria päritolu, kuid sündinud Prantsusmaal.

Merah kinnitas ühtlasi, et kaalub poja surma pärast Prantsusmaa võimude kohtussekaebamist.

"Nad oleksid võinud ta gaasiga kahjutuks teha, kuid eelistasid tappa. Ma palkan kõige paremad ja tuntumad advokaadid ja töötan kogu elu, et neile maksta. Ma kaeban Prantsusmaa minu poja tapmise pärast kohtusse," lubas mees.

Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy sõnul on paremäärmuslaste viide Toulouse'i tulistamisele, et karmimaid immigratsioonireegleid nõuda, täiesti alusetu, kuna kuriteo kordasaatja oli Prantsusmaa kodanik.

Sarkozy ütles Prantsuse raadiole, et immigratsioon vajab küll efektiivsemat kontrolli, kuid tapatalgutes nõrka piirikontrolli süüdistada on tema sõnul "täiesti alusetu".

Paremäärmuslasest presidendikandidaat Marine Le Pen viitab Merahi usule ning Alžeeria päritolule, et immigratsiooni vastu võidelda.

Pakistani Taliban koolitab kümneid Prantsusmaa islamiste, teatasid Pakistani ametnikud laupäeval, suurendades kartusi, et need isikud võivad tulevikus korraldada uusi rünnakuid.

Ametnike sõnul kontrollivad nad praegu, kas Prantsusmaal seitse inimest tapnud Mohamed Merah võis samuti saada väljaõppe Pakistanis. 23-aastane Merah väitis ise, et ta oli käinud 2010. aastal kaks korda Afganistanis ja 2011. aastal Pakistanis, saades väljaõppe Pakistani islamistide peamises tugipunktis Waziristanis.

Anonüümseks jäänud ametnike sõnul on Pakistani Taliban viimase kolme aasta jooksul koolitanud Põhja-Waziristani hõimualal umbes 85 Prantsuse kodanikku. Enamikul neist on Prantsuse ja mõne Põhja-Aafrika riigi topeltkodakondsus.

Prantslased tegutsevad Jihad-e-Islami nime all ning neid juhib komandör Abu Tarek, ütlesid ametnikud, kelle sõnul naasis viis meest 2011. aasta alguses Prantsusmaale, et värvata uusi võitlejaid.