„Ma pole kunagi varem kogenud nii tugevat toetust kui näidati üles täna Ukrainale riigi- ja valitsusjuhtide poolt, kes esindavad NATO liikmesriikide rahvaid,“ ütles Porošenko Interfax-Ukraina vahendusel.

Porošenko ütles, et partnerlus on alati olnud rahvusvahelise ja regionaalse julgeoleku määrav faktor, rõhutades seejuures, et praegu õõnestab julgeolekut ja staabiilsust rängalt Vene agressioon tema riigi vastu.

Porošenko märkis, et iga riigi- või valitsusjuht, kellega ta on suhelnud, on rõhutanud ühtsuse ja solidaarsuse vajadust Ukrainaga, mida peab üles näitama NATO, ning seda seisukohta kinnitasid NATO liikmesriikide riigi- ja valitsusjuhid ka neljapäeval.

Porošenko avaldas Põhja-Atlandi alliansile ja mõnedele liitlastele eraldi tänu praktilise abi eest Ukrainale.

Presidendi sõnul teatasid mitmed riigipead kohtumiste käigus täiendavast praktilisest abist Ukrainale, mida antakse kahepoolsel alusel.

„Täiesti uus olukord julgeoleku kontekstis, mis on tekkinud selle agressiooni tagajärjel, nõuab ühist tegutsemist, mis on suunatud uutele väljakutsetele, täpsemalt hübriidsõjaohule vastuseismisele ning Ukraina-NATO koostöö uue strateegilise raamistiku ehitamisele,“ ütles Porošenko. „Me leppisime kokku, et edasine koostöö on suunatud Ukraina ja NATO täieliku ühilduvuse saavutamisele ning ühiste võimekuste väljatöötamisele sõjalises, kaitse- ja julgeolekusektoris.“