„Viimase kolme päeva jooksul on Ukraina relvajõudude vastu kasutusele võetud uus Vene kogupaugutule süsteem,“ ütles Porošenko ning lisas, et kinnitatakse andmeid selle kohta, et lahingutegevusest Ukraina relvajõudude vastu võtavad osa Vene kaadriohvitserid, vahendab Interfax-Ukraina.

Porošenko peab vajalikuks teha muudatusi terrorismivastase operatsiooni läbiviimise taktikas, mis võimaldaks kitsendada terrorismivastase operatsiooni läbiviimise tsooni, tugevdada piiride kaitset ja teha kõik rahumeelse elanikkonna kaitseks, teatas presidendi pressiteenistus.

Ukraina riigipea ütles, et terrorismivastase operatsiooni aktiivne faas jätkub.

Porošenko tegi riikliku kontserni Ukroboronprom peadirektorile Roman Romanovile ülesandeks parandada sõjaväelaste relvadega varustamist.

Peastaabi ülema Viktor Muženko ja siseminister Arsen Avakovi tähelepanu juhtis Porošenko sellele, et asulad, mis separatistlikest võitlejatest vabastatakse, peavad saama kohe tsiviilvõimu, mis suudaks elanike eest hoolitseda, taastada infrastruktuuri, korraldada rahumeelset elu ja maksta välja sotsiaaltoetused.

„Peamine, mida inimestel praegu vaja on, on ohutus,“ rõhutas president ning lisas, et vabastatud linnade kohalik elanikkond aitab Ukraina sõjaväelasi.

Porošenko rõhutas, et sõjaväelased on vastutavad rahuliku elu taastamise eest vabastatud linnades.