CNNi kinnitusel tähistab see suurt pöördepunkti Covid-19 nime saanud viiruse ohjeldamise üleilmses lahingus. Hiina küll teatas eile 34st uuest koroonaviiruse juhtumist, ent kõik need inimesed saabusid välismaalt.

Veel eelmisel kuul registreeris Hiina tuhandeid uusi koroonajuhtumeid päevas ja seda riiki peeti kõige kõrgema riskiga nakkuspiirkonnaks maailmas. Taustaks liikumispiirangud sadadele miljonitele kodanikele, range kodukarantiin ja suur üleriigiline pingutus, mis lõpuks on hakanud mõju avaldama.

Hiina asemel asub suurem oht nüüd mujal. Haigusjuhtumite ja hukkunute arv väljaspool Hiinat on viimase kahe nädala jooksul plahvatuslikult kasvanud, pandeemia on eriti tugevalt tabanud USAd ja Euroopat.

Siiski kardetakse ka Mandri-Hiinas ja Hongkongis veel võimalikku teist nakkuslainet, kuna inimesed naasevad välismaalt, tuues viiruse endaga kaasa.

Lisaks 34-le uuele imporditud koroonaviiruse juhtumile teatas Hiina riiklik tervishoiukomisjon eile ka kaheksa inimese surmast Covid-19 viiruse läbi. Riigis on nüüd teada kokku 80 928 koroonajuhtumit ja 3245 surma.