Ettepaneku poolt hääletas 352 ja vastu 58 saadikut. Sellega on eelnõu lõplikult maha kantud. Enne hääletust tegi abordivastase liikumise Ordo Iuris esindaja Joanna Banasiuk ettepaneku eemaldada eelnõust kõige suuremat vastuseisu tekitanud paragrahv aborti teinud naiste kriminaalvastutusele võtmise kohta. Seimi spiiker Marek Kuchciński vastas, et selline muudatus oleks tulnud teha enne eelnõu esimest lugemist.

Võimupartei Õigus ja Õiglus (PiS) liider Jarosław Kaczyński ütles enne hääletust peetud kõnes, et rahvaalgatusena valminud eelnõuga on kaasnenud suured arusaamatused.

"Suhtume suure lugupidamisega kõigisse, kes petitsioonile alla kirjutasid," ütles Kaczyński abordivastaste kohta. "Ent jõudsime järeldusele, et seadusega edasi minnes jõuaksime protsessideni, mille tulemus oleks soovitule täpselt vastupidine. Kinnitan teile, et PiS on nii praegu kui edaspidi elu kaitsmise poolt."

Opositsioonilise Kodanike Platvormi liige Joanna Mucha märkis, et võimupartei on täielikku abordikeeldu läbi suruda püüdes aidanud tahtmatult kaasa Poola range abordipoliitika liberaliseerimisele. "Abordi toetajaid on Poolas alati olnud, aga nüüd on neid tänu teile palju rohkem," ütles Mucha esmaspäevaseid massimeeleavaldusi kommenteerides. "Ma garanteerin, et järgmise parlamendi ametiajal üritab keegi abordiseadust liberaliseerida. Ja see on teie süü."