Lindistatud vestluste tekstid avaldas ajakiri Wprost ning need tekitasid poolakate hulgas palju pahameelt, vahendab BBC News.

„Nii kaua, kui mina olen peaminister, ei luba ma poliitilisi mänge lintide üle,“ ütles Poola peaminister Ewa Kopacz kolmapäeval. „Täna edastan ma Kodanike Platvormi nimel südamest vabandused erakonna toetajatele, kes kuulasid lindistusi vastikuse ja ärritusega.“

Poola Raadio teatel lahkusid ametist tervishoiuminister Bartosz Arłukowicz, rahandusminister Włodzimierz Karpiński ja spordiminister Andrzej Biernat.

Veel astusid tagasi parlamendi spiiker Radosław Sikorski, peaminister Kopaczi peamine nõunik Jacek Rostowski ja mitu ametnikku ministeeriumides.

Ühes salvestuses nimetab Poola tollane välisminister Sikorski Suurbritannia peaministrit David Cameroni Euroopa Liidu asjades ebakompetentseks.

Samuti nimetab Sikorski Poola liitlassuhteid USA-ga väärtusetuteks ning võrdleb Poola allumist USA-le oraalseksiga. Ta hoiatab, et see võib tekitada konflikti sakslaste ja venelastega.

Samuti on lindistatud tollast siseministrit Bartłomiej Sienkiewiczit, kes palub riigi keskpanga juhilt majandusele tõuke andmist, et aidata valitsusel tagasi valitud saada. Poola seaduse järgi peab keskpank olema poliitikast sõltumatu.