Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) terrorismivastasest keskusest teatati UNIAN-ile, et mässulised võitlejad kasutavad laialdaselt snaipreid, mobiilseid salku, mis on riietatud eriüksuse Berkut vormiriietusse, ning fugassmiine.

Ukraina siseministeeriumist teatati, et terrorismivastase operatsiooni staap pöördus Slovjanski hõivanud terrorirühmituse poole ultimaatumiga, milles nõutakse kõigi pantvangide vabastamist, keda linnas ebaseaduslikult kinni hoitakse.

Siseminister Arsen Avakovi nõuniku Anton Heraštšenko sõnul hakkavad uurimisorganid pantvangide mittevabastamise puhul nõudma kohtutelt terroristide juhtidele maksimaalsete karistuste määramist ilma igasuguste pehmendavate asjaoludeta.

Terrorismivastase operatsiooni staap teeb reavõitlejatele ettepaneku end vangi anda ning anda ära ebaseaduslikult nende valduses olevad relvad. Enese vabatahtliku vangiandmise puhul tagatakse reavõitlejatele, kes ei ole toime pannud raskeid või eriti raskeid kuritegusid, julgeolek ning võimalus pöörduda uurimisorganite ja prokuratuuri poole.

Kõik teed, mis viivad Slovjanskisse, on blokeeritud. Linn on täielikult sisse piiratud, rõhutavad korrakaitsjad.