Elektrivarustuse täielikku taastumist on oodata alles kolmapäeva jooksul. Elektrikatkestus India põhja, ida ja kirde elektrivõrgus puudutas vähemalt 20 riigi 28-st osariigist, teatab BBC News.

Delhis peatus metroo ja inimesed evakueeriti rongidest. Paljud valgusfoorid jäid pimedaks, mis tekitas tohutud liiklusummikud.

Ida-Indias jäi umbes 200 kaevurit maa alla lõksu, kui liftid seisma jäid. Ametnike sõnul nad päästeti.

Teisipäeva hilisõhtuks oli kirde elektrivõrk ametnike sõnul taas täielikult funktsioneeriv, põhja elektrivõrk töötas 75-protsendilise ja ida elektrivõrk 40-protsendilise võimsusega.

Elektrivool on suuremalt jaolt taastatud Delhis ja India põhjaosas. Rongid on hakanud taas liikuma, kuigi täielikku rongiliikluse taastumist tuleb oodata tunde.

Elektrienergiaminister Sushil Kumar Shinde süüdistas teisipäeva õhtul rahvuslikus televisioonis osariike, kes võtavad elektrivõrgust rohkem kui nende kvoot ette näeb. Osariikide esindajad lükkasid aga süüdistused tagasi.

India elektrivõrgukorporatsiooni esimees R N Nayak ütles teisipäeval, et elektrikatkestuse täpne põhjus pole teada, kuid see võis olla erinevate võrkude omavahelistes ühendustes.