Politsei on karmistanud turvameetmeid ja on äärmiselt valvas, kuid terroriaktiks valmisoleku taset ei ole siiski kõrgeimaks tõstetud, teatab AFP.

Prantsusmaa terrorismiohu tase on juba praegu „tugevdatud punane”. Kui see tõstetakse viimasele „tulipunasele” tasemele, tähendaks see drastilisi meetmeid nagu lennuväljade ja raudteejaamade sulgemist, ütles Péchenard.

Prantsusmaa võimud on Péchenard’i sõnul mures kahte tüüpi ohu pärast. Esiteks võidakse proovida mõrvata mõnda tähtsat isikut ja teiseks korraldada massiliste ohvritega rünnakut rahvarohkes avalikus kohas nagu metroorongis või kaubanduskeskuses.

Õiguskaitseorganite töötajad kinnitasid, et politsei uurib teateid, mille kohaselt valmistab naissoost enesetaputerrorist ette rünnakut Pariisis. Siseministeeriumi allika teatel pole see veel isegi kõige murettekitavam probleem.

Alžeeria luureagentuur hoiatas Prantsusmaale suunduvate mässuliste eest, kes plaanivad seal rünnakuid korraldada. Samuti on tõendeid Afganistanist ja Pakistanist naasvate džihadistide kohta.