Politsei on olnud tulistamisest rääkides kidakeelne ja öelnud vaid, et tulistamine pole Myllylä surmaga kuidagi seotud. Kui ajaleht Uusi Suomi küsis täpsemat informatsiooni selle kohta, missugusest tulistamisest siis jutt käib, mainib kriminaalülemkomissar Heikkinen, et politsei saatis selle kohta varem välja pressiteate.

Pühapäevane pressiteade oli järgmine:

„Politsei sai ülesande 2.7.2011 kl 19.30 ajal minna Kokkola erakorterisse, kust kostis tulistamise häält. Politsei läks korterisse ja leidis seal eest purjus korteriomaniku. Mees tunnistas, et tulistas avatud tagauksest aeda. Mingit põhjust tulistamiseks ei suutnud mees öelda. Politsei konfiskeeris ebaseadusliku relva ja tõi mehe arestimajja kahtlustatuna tulirelvakuriteos ja ohtliku olukorra tekitamises.“

Kriminaalülemkomissar Heikkinen ei nõustunud Uusi Suomile kinnitama, kas kõnealune mees oli Mika Myllylä.

„Ma ei kommenteeri seda asja rohkem. Tulistamine ja surm ei ole teineteisega kuidagi seotud,“ ütles Heikkinen. „Asi on politseile teada [see, millisest tulistamisest jutt käib].“

Ajalehe Ilta-Sanomat küsitletud naaber ütles siiski, et kuulivestidega varustatud politseinikud viisid ilmselt üksi kodus olnud Myllylä laupäeval korterist kaasa pärast seda, kui majast oli olnud kuulda tulistamist. Lisaks sellele mainitakse politsei pressiteates just seda, et tulistaja oli korteri omanik.

41-aastane Myllylä leiti oma kodust surnuna teisipäeval, kolm päeva pärast tulistamist. Tema surma ei seostata kuriteoga.