Politsei vabastas 24 meest, keda hoiti ühel Londonist põhja pool asuval kämpinguplatsil aastaid orjadena ning sunniti tööle, kirjutab Der Spiegel.

Bedfordshire'i krahvkonnas asuvas Leighton Buzzardis vahistati pühapäeval toimunud reidi käigus neli meest ja üks naine.

Vabastatud mehed olid pärit Inglismaalt ning Ida-Euroopast. Ühte meest hoiti tema tahte vastaselt kinni juba 15 aastat.

Orjadena peetud mehed olid kodutud ning alkohoolikud. Uurija Sean O'Neil ütles BBC raadiojaamale, et petturid esitlesid ennast kui tööbüroo töötajaid ning pakkusid meestele tööd supiköögis ning muudes puudust kannatavatele inimestele mõeldud asutustes.

Petturid lubasid meestele 80 naelsterlingit (95 eurot) päevas ning toitu ja majutust. Selle asemel hoiti neid nagu orjasid ning sunniti ilma rahata tööle.

Pärast kämpinguplatsile saabumist võeti neilt ära nende mobiiltelefonid ning raseeriti juuksed maha.

Poolakad, rumeenlased, venelased ning britid olid kõik halva tervisega. Peale selle, et nad magasid hobusetallides ning koerakuutides, said nad ka väga vähe süüa. Ilmselt ei olnud neil ka võimalust ennast pesta, tualetis käia ning ligipääsu voolavale veele.

BBC andmetel võeti kinni viis Poolast ja Rumeeniast pärit isikut. Kohapeal leiti ka relvi, narkootikume ning raha.

Orjapidajad ähvardasid mehed läbi peksta, kui nad põgeneda üritavad. Mehed, kes siiski põgeneda otsustasid, teavitasid politseid.

Vabastatud mehed viidi haiglasse.