Trochesset teatas, et nii palju, kui tema öelda oskab, ei tapnud ühtki ohvrit korrakaitsjad, aga ta ei ole selles kindel, kuni on läbi viidud lahkamised, vahendab NBC News.

„Tehti minimaalselt laske, vähemalt meie, korrakaitsjate poolt,” ütles šerif. „Aga see isik püüdis endiselt meid tulistada.”

Trochesseti sõnul saabusid kaks politseinikku kooli kunstilabori juurde umbes neli minutit pärast tulistamise algust ja hakkasid kohe tulistajaga laske vahetama. Nendega ühinesid siis šerifiabid, kes astusid samuti tulistajaga tulevahetusse ning püüdsid pauside ajal selles teda alla andma veenda.

„Ja see jätkus, kuni kahtlusalune vahi alla võeti,” ütles Trochesset. „Meil oli õnne, et surnukehade arv ei ole suurem. ... Ta oli klassiruumis, politseinikud olid koridoris.”

Trochesseti sõnul oli tema oma lapselaps kolme ukse kaugusel tulistamise epitsentrist ühes klassiruumis. „Kas see jõudis kohale? Jõudis,” lausus Trochesset.

17-aastane tulistaja Dimitrios Pagourtzis oli relvastatud oma isa püssiga Remington 870 ja .38-kaliibrilise Rossi revolvriga.