Teadet, et meest oli nähtud umbes samal ajal, kui Kate McCann oma kolme last kontrollimas käis, peeti varem vähem tähtsaks kui üht teist pealtnägija tähelepanekut varasemal kellaajal, mida nüüd enam oluliseks ei peeta, vahendab Sky News.

Küsimusele, kui veendunud ta on, et hiljem nähtud tüdruk oli Madeleine, vastas Londoni politseis asja uurimist juhtiv detektiiv-peainspektor Andy Redwood Sky Newsile: „Aeg ja koht räägivad iseenda eest.“

Kuus aastat uskusid detektiivid, et mees, keda nähti korteri lähedal last kandmas kella 21.15 ajal, on nende peamine kahtlusalune.

Tõendite ülevaatamine on aga viinud järeldusele, et tegemist oli süütu Briti puhkajaga, kes viis tütart lastesõimest koju.

Uurimise fookus on nüüd pööratud teisele, hilisemale tähelepanekule ning politsei on juba saanud selle tulemusena sadu telefonikõnesid.

Uutest arengutest räägiti esmaspäeva õhtul BBC eetris olnud telesaates „Crimewatch“.

Politsei teatas, et on väga rahul inimeste reageeringuga ning pärast saadet on ühendust võtnud ligi 500 inimest, kes on andnud värsket informatsiooni.

Londoni politsei on vaadanud üle tõendid, mida on kogunud nii Portugali politsei kui ka eradetektiivid, ning on jõudnud järeldusele, mis politseinike sõnul muudab täielikult 2007. aasta 3. mai sündmuste ajalist järjestust.

Madeleine'i vanemad õhtustasid Portugali Algarve piirkonnas Praia da Luzi kuurordis restoranis.

Nad olid koos sõpradega kordamööda käinud kontrollimas lapsi, kes magasid lähedalasuvates korterites.

Ühe sellise kontrollkäigu ajal kella 21.15 paiku nägi üks McCannide sõpradest, Jane Tanner, tänaval meest, kes kandis kätel last.

Ta ei arvanud sellest midagi, kuid tunni aja jooksul pärast seda kontrollis Kate McCann magamistuba, kus magasid Madeleine ja temast nooremad kaksikutest õde ja vand, ning leidis, et väike tüdruk on kadunud.

Kuigi Portugali politsei ei avalikustanud informatsiooni last kandnud mehe nägemise kohta ja kuulutas kahtlusalusteks McCannid ise, korraldasid McCannid pärast Portugali politsei juurdluse tulemusteta lõppu sketši koostamise mehest, keda Tanner oli näinud.

Scotland Yardi detektiivid mõistsid aga tõendeid üle vaadates, et tasuta lastesõime oli kasutanud umbes tosin puhkajat, kes käisid õhtu jooksul oma magavaid lapsi ära toomas.

Politsei võttis ühega neist ühendust ja ta ütles, et tema võis olla see mees, keda Tanner nägi ja keda peeti ekslikult kahtlusaluseks.

Teda võrreldi joonistatud sketšiga ning lisaks sellele selgus, et tema tütar oli kandnud samasugust pidžaamat nagu sketšil, mis veenis politseid, et ta ei ole kahtlusalune.

See informatsioon tähendab seda, et on tõenäoline, et Madeleine viidi korterist minema veidi hiljem kui varem arvatud, mis suunab fookuse teise tunnistaja ütlustele.

Praia da Luzis puhkusel olnud Iiri perekond rääkis uurijatele, et nad nägid last kandvat meest kella 22 ajal.

Nad nägid meest linna keskusele lähemal Rua da Escola Primeira tänaval.

Kuigi see tunnistus ei ole uus, avaldati nüüd kaks fotoroboti pilti sellest mehest, mida tunnistajad aitasid koostada.

Fotoroboti pildid koostati 2008. aastal McCannidega koostööd teinud eradetektiivide poolt, kuid neid ei avaldatud, sest need tundusid vähem tähtsad kui kell 21.15 Jane Tanneri märgatud mees.

Redwoodi sõnul võib hiljem nähtud mees olla samuti täiesti süütu, kuid ta palub siiski avalikkuse abi tema isiku tuvastamiseks.

Redwood loodab saada ka rohkem informatsiooni meeste kohta, keda nähti McCannide korteri naabruses mitmel korral sel nädalal, kui Madeleine kadus.