Läti kriminaalpolitsei ülem Janis Zašcerinskis teatas teisipäeval, et Plataja tänaval avastatud illegaalses arsenalis oli 35 kg trotüüli, 400 g plastiidi, 15 meetrit süütenööri, 44 käsigranaati, 37 detonaatorit ning kaks valmis lõhkeseadeldist, mille valmistamisel on kasutatud autosignalisatsiooni osi.

Lisaks leiti 9769 eri kaliibriga padrunit, seitse püstoli padrunipidet, kaks maski, 14 sõiduki registreerimisnumbrit, 10 püstolikabuuri, käerauad, neli püssitoru, kaks revolvrit, kaks püstolkuulipildujat, kolm püstolit, kolm jahipüssi, kaks gaasipüstolit, kolm karabiini, üks vintpüss, neli summutit ja kolm valepassi, millest ühesse oli kleebitud eelmisel aastal tapetud allilmaautoriteedi pilt.

Riigipolitsei ülem Juris Rekšna tunnistas ajakirjanikele, et ta pole korrakaitsejõududes töötatud 25 aasta jooksul sellist hulka konfiskeeritud relvi ja laskemoona näinud. Tema sõnul tuvastas juurdlus, et kogu see arsenal toodi Riiasse Latgalest pärast seda, kui algasid läbiotsimised seoses maksuameti Ludza rajooni ülema Vjatšeslav Listsovi tapmisega.

Rekšna oletas, et niisugusel hulgal relvade, laskemoona ja lõhkeaine konfiskeerimisega hoidis politsei ära mitu tellimusmõrva.

Zaštšerinski ütles, et 2002. aastal õnnestus politseil konfiskeerida 52 kilo trotüüli, 2001. aastal 25 kilo ning 2000. aastal üheksa kilo.

Seoses suure põrandaaluse arsenali avastamisega on vahistatud kaks allilmas hästi tuntud isikut.

Siseminister Maris Gulbis teatas teisipäeval, et eduka politseioperatsiooni korraldamise eest saavad organiseeritud kuritegevuse vastase võitluse büroo töötajad Vadim Džegalo ja Arnis Simanovics kumbki 500 latti preemiat.

Listsov tapeti 2001. aasta juunis Ludza kesklinnas. See kuritegu tekitas avalikkuses suurt vastukaja ning kõrged ametiisikud lubasid juurdluse käiku isiklikult jälgida.