Smirnovi sõnul rakendab juurdlus nüüd kogu jõu kurjategija leidmiseks ja kinnipidamiseks, vahendab RIA Novosti. Kokku on Vene ajalehe Novoja Gazeta analüütiku Anna Politkovskaja mõrva kahtlusaluste ringis kümme inimest, kes on mõrva organisaatorid ja kaasosalised.

Politkovskaja mõrvaga tegelev prokurör teatas, et kuriteo uurimine ja selle kohtusse toomine valmistab erilist raskust, sestap on prokuratuur pikendanud juurdlust 7. septembrini 2008. Praeguseks hetkeks on juba ülekuulatud 60 tunnistajat, läbiviidud viis kohtuekspertiisi ja muid protseduure.

Anna Politkovskaja mõrvati 7. oktoobril 2006 (7. oktoober on ka president Vladimir Putini sünnipäev) Moskvas tema Lesnaja tänava kodumaja trepikojas. Üheks mõrva võimalikuks motiiviks peetakse naise meediategevust. Vandenõuteoreetikud on isegi spekuleerinud Kremli tellimustööst.

Politkovskaja nimi sai laiemalt tuntuks Venemaa teise Tšetšeenia kampaania ajal. Naisanalüütik avaldas sõja ajal teravaid ning vahel isegi skandaalseid materjale Tšetšeeniast ja Põhja-Kaukaasiast. Ta oli tuntud ka oma võimudevastase kriitika poolest.

Mõrva järel avaldasid Politkovskaja sugulased, sõbrad ja kolleegid Novoja Gazetast raamatu „Mille eest?” ("За что?"), millesse koguti mõrvatud ajakirjaniku kõige säravamad kirjutised, aga ka mitmete tuntud inimeste järelhüüded tema hukkumisele.