Teadete kohaselt ütles Bolton, et Talibani kutsumine presidendi residentsi Camp Davidisse saatis kohutava signaali ja oli lugupidamatu 9/11 ohvrite suhtes, sest Taliban varjas Al-Qaidat.

Bolton ütles ka, et läbirääkimised Põhja-Korea ja Iraaniga on läbikukkumisele määratud, teatasid kaks lõunal osalenut.

Kõik, mida põhjakorealased ja iraanlased tahavad, on läbirääkimised sanktsioonide leevendamiseks, et toetada oma majandusi, ütles Bolton, kes esines konservatiivse mõttekoja Gatestone Institute’i korraldatud lõunal.

„Ta sarjas Trumpi ilma nime nimetamata mitu korda,” ütles üks osalenu.

Bolton teatas veel, et ütles rohkem kui ühe korra, et Trumpi vastamata jätmine Iraani USA drooni ründamisele suvel sillutas teed islamivabariigi viimaste kuude agressioonile.

Ühel hetkel väitis Bolton kohalviibinute sõnul, et kui USA oleks drooni allatulistamisele vastanud, ei oleks Iraan pruukinud rünnata Saudi Araabia naftavälju.

Bolton nimetas rünnakut Saudi Araabia vastu, milles USA ja saudide ametnikud süüdistavad Iraani, sõjaaktiks igaühe definitsiooni järgi.

Küsimustele vastates rääkis Bolton veel mitmetest ülemaailmsetest probleemidest.

Afganistani kohta ütles Bolton, et USA poleks pidanud püüdlema rahulepingu poole Talibaniga. Selle asemel peaks USA hoidma Afganistanis 8600 sõdurit koos luuretoetuse ja muude toetuselementidega.

Iisrael saab Boltoni sõnul varem või hiljem uue valitsuse, kuigi temale isiklikult peaminister Benjamin Netanyahu meeldib.

Venezuela kohta ütles Bolton, et seal on 20 000-25 000 Kuuba sõdurit. Samal päeval, kui nad lahkuvad, kukub Boltoni sõnul ka Nicolás Maduro režiim.

Samal päeval Boltoni esinemisega lõunal nimetas Trump tema järeltulijaks pantvangide vabastamise läbirääkija Robert O’Brieni.

Trump tutvustas teda Los Angelese lennuvälja asfaldil kui ülimalt lugupeetud meest ja kiitis nende head keemiat.