Tuntud Euroopa väljaanne usub, et sellest võib saada õpikunäide, kuidas aastatepikkune riiklik kaubamärk prügikasti visata. Eesti on teinud endast maailma kõige digitaalsema rahva ja areneb edasi suurte hüpetega. Niisiis tundub imelik, et peaminister Jüri Ratas võttis oma valitsusse viis ministrit valgete ülemvõimu toetavast parteist, märgib uudisteportaal.

Viie seas oli IT-minister Marti Kuusik, kes usub, et e-hääletamine on petuskeem. Juba sel nädalal vabastas Eesti president Kuusiku ministri ülesannetest - seda pelgalt päev pärast ametisse asumist.

Taustalugu valitsuse moodustamisest on veelgi veidram. Peaminister Ratas ei taha loobuda võimust ja kasutas maksupoliitilise vaidluse ettekäänet, et vältida valimiste järel läbirääkimiste alustamist valimiste võitjast Reformierakonnaga, kes kuulub temaga Euroopas ühte liberaalide ja demokraatide fraktsiooni (ALDE). Tsentristlikel parteidel oleks üheskoos parlamentaarne häälteenamus, ent peaminister Ratas tegi koha säilitamiseks diili paremäärmusliku Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE). Tehing, mis jätab väga halva haisu tema enda valitsuse, ALDE ja Euroopa liidrite kohtumiste laua taha, tõdeb Politico.