Iltalehti teatel oli kiri järgmine:

„Tere, kuradi kuseajukääbik. Kutsun sind üles tapma Jussi Halla-aho kuu lõpuks või rebin sinult ja sinu kõigilt õdedelt-vendadelt pea otsast.“

Kirja avaldas Immoneni parteikaaslane ja Helsingi valimisringkonna häältemagnet, parlamendiliige Jussi Halla-aho oma blogis neljapäeval. Ähvarduskirjale alla kirjutatud nimi ei ole ilmselt selle saatja oma.

„Olen võtnud omale sellise põhimõtte, et kõiki ähvardusi tuleb tõsiselt võtta,“ ütles Immonen Iltalehtile.

Tegemist on esimese korraga, kui keegi on ähvardanud otseselt Immoneni elu kallale tulla. Tema sõnul on varem näiteks poe kassajärjekorras või kohvikus kostnud hüüdeid, et ta on rassist.

Immonen mõistab, et tema aetavad asjad ja eriti kriitilisus immigratsiooni vastu äratavad inimestes tugevaid tundeid nii ühelt kui teiselt poolt. Ta ei oleks aga osanud oodata nii tõsist reaktsiooni nii kiiresti, sest uued parlamendiliikmed pole veel korralikult tööd alustanudki.

Immoneni sõnul on meedia inimestes Põlissoomlaste vastu viha õhutanud. Ka Halla-aho kritiseerib oma blogis karmide sõnadega meedia ühepoolset kajastust.

„Meedial on oma osa. Need uudised, mida Põlissoomlastest tehakse, on olnud väga negatiivsed, sensatsiooni otsivad ja mittepositiivsed. Ka meedia on seda õhutanud,“ ütles Immonen.

Immoneni väitel on ka teised Põlissoomlased samasuguseid ähvardusi saanud.