See muudab Berlusconi kandideerimise äärmiselt lootusetuks. Ilma Põhjaliigata pole Berlusconil kunagi enamust olnud ega pole ta ka ilma Põhjaliigata valitsenud. Popolo della Libertà toetus on praegu 13,8 protsenti, mis on kõigi aegade madalaim. Itaalia populaarseim erakond on praegu demokraatlik partei (Partito Democratico), mida toetab umbes 30 protsenti valijatest. Ennetähtaegsed parlemandivalimised peakseid Itaalias toimuma veebruaris, vahendab De Volkskrant.

76-aastane Berlusconi teatas laupäeval, et tahab uuesti valitsusjuhiks saada. La Repubblica teatel tekkis sellele Põhjaliigas vastuseis. Separatistlikud põhjaitaallased kardavad „kaotatud häälte laviini“, kui nad Berlusconiga kampa löövad. Ka Berlusconi oma parteis reageerisid paljud negatiivselt nagu ka välisriikide meedia ja poliitikud.

Põhjaliiga juhtkond andis Berlusconile keeldumisest teada teisipäeva hilisõhtusel kohtumisel meediamoguli Rooma kesklinnas asuvas eraresidentsis Palazzo Graziolis. Berlusconi lootis, et Põhjaliiga aitab taas takistada „kommunistide“ võimuletulemist.