„Ma arvan, et see on Sorselele väga positiivne. Me oleme Venemaal kaardil. Meist ja meie ideest on olnud Vene televisioonis saade. Igasugune reklaam on meie jaoks hea,“ ütles kohaliku võimu esindaja Göran Wikström Rootsi televisioonile The Locali vahendusel.

Järgmise 5-6 aastaga läheb Västerbotteni maakonnas asuvas Sorsele kommuunis pensionile 350 avaliku sektori töötajat. See tähendab 30 protsenti tööjõust ja kardetakse, et Sorsele ei suuda neile asendajaid leida.

Kohalikud võimud otsustasid seetõttu hakata end Venemaal reklaamima. Siiski pole kindel, et venelased vabanevad töökohad omale saavad, sest nad konkureerivad võrdsetel alustel rootslastega.

Kuus miljonit Rootsi krooni (658 000 eurot) maksva projekti mõte on, et venelased õpivad enne Rootsi saabumist rootsi keelt. Kommuun loodab abi ka Euroopa Liidult. Elamispinda on piisavalt.

Kohalike võimude teatel on 900 sooviavaldaja hulgas arste, õpetajaid, loomaarste ja insenere.

Kui Sorsele projektist kuulsid teised Põhja-Rootsi kommuunid Malå, Storuman, Vilhelmina, Dorotea, Åsele, Norsjö ja Lycksele, otsustasid ka nemad projektiga ühineda.

Esimesed venelased peaksid Västerbotteni maakonda saabuma aasta jooksul.