Enne kongressi algust kuulutas Põhja-Korea oma imelistest saavutustest ning teatas, et edusammud tuumarelva ja ballistiliste rakettide arendamises on parteikongressi puhul suurim kingitus. Samas öeldi väga vähe kongressi sisu kohta, vahendab Reuters.

Üritust kajastama kutsutud välisajakirjanikke ei lubatud reede hommikul 25. aprilli kultuurimajja, kus kongress aset leiab.

Esimesest parteikongressist pärast 1980. aastat võtab osa tuhandeid delegaate üle kogu Põhja-Korea.

Välisanalüütikud ootavad, et Kim'ide dünastia kolmas valitseja kuulutab ametlikult välja oma Byongjin’i-poliitika, mis kujutab endast tuumarelvade ja majanduse üheaegset arendamist ning võimu edasist konsolideerimist.

Byongjin järgneb Kim Jong-uni isa Kim Jong-ili Songun’ile ehk sõjaväe eelisarendamise poliitikale ning vanaisa Kim Il-sungi Juche’le, mis ühendas marksismi ja äärmise natsionalismi.

Põhja-Korea riigitelevisioon alustas reedel saateid varem kui tavaliselt erisaatega juhtide suurtest tegudest.

Riigiraadio teatas, et töölispartei seitsmendal kongressil avaldatakse hiilgav plaan revolutsiooni lõpliku võiduni viimiseks.

Riiklik uudisteagentuur KCNA rääkis edust tuumarelva ja ballistiliste rakettide arendamisel ning tunnustas sõjalisi teadlasi ja insenere saavutuste eest, mis on kongressi jaoks suurimad kingitused.

„Saavutati imelisi tulemusi,“ teatas KCNA, viidates tööstussektorile, mis täitis plaani 144-protsendiliselt, ning energiasektorile, kus plaan täideti 110-protsendiliselt.