Egiptuse firma Orascom Telecom, kes Põhja-Koreas 3G infrastruktuuri arendas, ütles uudisteagentuuri andmetele kohalikele Pyongyangi elanikele, et internetiteenus käivitatakse hiljemalt 1. märtsil.

Uudis tuleb kõigest nädal pärast Kim Jong Uni teadaannet, et riiki külastavatel välismaalastel on alates jaanuarist lubatud riigis viibides kasutada oma mobiiltelefoni. Varasemalt pidid turistid oma telefonid piirile jätma ning said need tagasi riigist lahkumisel.

Põhja-Korea uudistele spetsialiseerunud sõltumatu uudistelehe NK News arvates on tegu loogilise sammuga, kuna KoryoLink on riigi 3G internetivõrku juba üle nelja aasta arendanud.

Kuid vaatamata 3G interneti lubamisele ei ole kohalikel endiselt võimalik internetile ligi pääseda ega helistada välisriikidesse. Tulemuseks ei saa Põhja-Korea ligi 2 miljonit mobiilikasutajat mingit eelist ja jätkavad infomüüri taga elamist.

Riikliku KoryoLinki levi katab 13,8 protsenti Põhja Korea territooriumist, sellest 92,9 protsenti rahvastatud piirkonnad.

Hetkel ei ole veel teada, kas KoryoLinki internetiühendusega on võimalik külastada ka Lõuna-Korea või lääne meedia veebilehekülgi.