Kaitseministeerium, kes oli neljapäeval esimese raketi idarannikule viimist kinnitanud, keeldus uut teadet kommenteerimast, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"On leidnud kinnitust, et Põhja-Korea toimetas nädala algul kaks keskmaaraketti Musudan rongiga idarannikule ja laadis nad laskeplatvormiga varustatud sõidukitele," tsiteeris Yonhap ametniku sõnu.

Tegu on järjekordse sammuga Põhja-Korea sõjaähvarduste seerias. USA ütles neljapäeval, et rakendab Pyongyangist tulnud ähvarduste suhtes "kõiki vajalikke ettevaatusabinõusid".

Uudisteagentuuri teavitanud Lõuna-Korea valitsusametniku sõnul olid liikuvad raketiplatvormid ilmselt varjus spetsiaalsetes maa-alustes rajatistes. "Põhja-Koreal on ilmselt kavas tulistada raketid välja ette hoiatamata," lisas ta.

Musudan-tüüpi rakette ei ole kunagi katsetatud, kuid arvatakse, et nende lennuulatus on umbes 3000 kilomeetrit, kuid seda on võimalik tõsta 4000 kilomeetrini. Sellega oleks võimalikeks sihtmärkideks nii Lõuna-Korea ja Jaapan kui USA baasid Guami saarel.