“Tuumakatsetusteks vajalikud rajatised on alati valmis ning arvestades Põhja võimekust on võimalus testiks alati avatud,” ütles Kim Seun-kyu parlamendi julgeolekukomiteele esinedes, teatab Fox News.

Kim täpsustas siiski, et hetkel ei ole viiteid lähiajal toimuvale katsetusele. Kim kinnitas, et tema agentuur avastas 1990-ndate lõpus märke riigi kirdeosas tunnelite kaevamisest ning projekti jälgitakse hoolega. Tunnelite juurde on nüüd viidud kaablid, kuid pole selge, kas tegu on otseselt tuumakatsetusteks mõeldud kaablitega.

Kaableid võidakse kasutada tunnelite valgustamiseks või maa-aluse katsepolügooni ühendamiseks maapealsete mõõteriistadega.

Augusti alguses väljendasid USA ametnikud muret võimaliku tuumakatsetuse üle Põhja-Koreas, ameeriklased tuvastasid kahtlustäratavat tegevust riigi maa-alustes tuumarajatistes.

Põhja-Korea väidab, et tal on tuumarelvad, kuid siiani pole neid kordagi plahvatama pandud. Paljud eksperdid usuvad, et riigil on piisavalt tuumamaterjali üle kümne pommi ehitamiseks.