Riiklik uudisteagentuur KCNA vahendab pressiteadet, et USA sõjaveteran on tõepoolest vahi all, edastab omakorda uudisteportaal nknews.org.

Agentuuri väitel ei ole neil juhtumi kohta rohkem mingit informatsiooni.

Juba aasta aega viibib riigis vangis ka 45-aastane Ameerika turismitöötaja Kenneth Bae, kes mõisteti mais 15 aastaks vangi, kuna olevat kavatsenud seal kommunistliku režiimi ja rahva pühadust Kim Jong Un'i kukutada.

ÜLEVAATLIKULT VETERANI KINNIPIDAMISEST PÕHJA-KOREAS

Newman oli 26. oktoobril Põhja-Koreast lahkumas, kui lennukisse sisenes vormiriietuses ametnik, küsis näha tema passi ja käskis stjuardessidel vanem meesterahvas lennukist välja juhtida, rääkis tema poeg Jeffrey Newman.

„Minu isa väljus, kõndis koos stjuardessiga välja ja see on viimane kord, kui teda nähti,“ ütles Jeffrey Newman kolmapäeval pressikonverentsil Californias.

Merrill Newman reisis koos sõbra Bob Hamrdlaga, kellel lubati riigist lahkuda.

Hamrdla sõnul peab tegu olema kohutava arusaamatusega ja ta loodab, et põhjakorealased peavad seda humanitaarküsimuseks ning lubavad Newmanil perekonna juurde naasta niipea, kui võimalik.

Ameerika Ühendriikidel puuduvad Põhja-Koreaga diplomaatilised suhted, mistõttu aetakse riigiga asju Rootsi saatkonna kaudu.