Põhja-Korea oli nõus peatama ka pikamaa rakettide katsetused, mis on varem tekitanud pingeid Põhja-Korea suhetesse Lõuna-Korea ja Jaapaniga, teatas New York Times.

Rahvusvahelise Aatomienergia agentuuri inspektorite maale lubamine näib olevat silmatorkav järeleandmine. Peale aastatepikkusi läbirääkimisi saatis Põhja-Korea inspektorid maalt välja ja katsetas 2006. aastal tuumapommi.

USA välisministeerium tervitas Põhja-Korea teadaannet ning teatas Ühendriikide valmisolekust lubada Põhja-Koreaga kultuuri, haridusvalla ja spordikontakte.

USA lubas Põhja-Koreale ka 240 000 tonni toiduabi, mille andmist on aastaid kaalutud. Obama administratsioon on seni keeldunud toiduabi otse sidumast tuumaprogrammi peatamisega, öeldes, et toiduabi antakse puhtalt humanitaarsetel kaalutlustel. Põhja-Korea nõudis aga, et toiduabi oleks osa kokkuleppest ja ameeriklased andsid alla.

USA valitsuse teadaandest ei selgu, millal Põhja-Korea moratoorium algab, millal naasevad tuumainspektorid Põhja-Koreasse ja millal algavad läbirääkimised mõlema Korea, USA, Jaapani, Hiina ja Venemaa vahel.