KCNA teatas, et „ülisuure raketiheitja” viimane katsetus (sama relva katsetati kaks korda ka augustis ja septembris riigi valitseja Kim Jong-uni jälgimisel) andis tunnistust Põhja-Korea relvaarenduse edusammudest, vahendab Reuters.

Katsetuste edust teatati viivitamatult ning Kim väljendas rahulolu ja õnnitles teadlasi, kes relva välja töötasid, teatas KCNA. See viitab sellele, et Kim ise katsetuse juures ei viibinud.

Põhja-Korea riiklik ajaleht Rodong Sinmun avaldas leekidesse ja suitsu mattunud raketiheitjast ka foto.

KCNA teatas, et eilne katsetus tõestas, et raketiheitjate „pideva tule süsteem” suudab üllatuslöögiga täielikult hävitada vaenlase gruppsihtmärgid.

Jaapani valitsuskabineti peasekretär Yoshihide Suga ütles, et Põhja-Korea katsetus oli ÜRO resolutsioonide vastane ja äärmiselt kahetsusväärne. Suga teatel avaldas Jaapan Põhja-Koreale protesti.

Lõuna-Korea riikliku julgeoleku nõunik Chung Eui-yong ütles aga, et Põhja-Korea raketikatsetused ei kujuta endast väga tõsist ohtu.

„Ka meie katsetame rakette, mitte vähem kui Põhja-Korea,” ütles Chung parlamendi ees. „Meie raketitõrje ja vaheltlõikamise võimekused on nende omadest absoluutselt paremad.”