Sõdurid koguti pealinnalähedasele lennuväljale, teatas Lõuna-Korea infoagentuur Yonhap AFP vahendusel.

Ei ole teada, kas riigi eraklik juht Kim Jong-Il ka ise pidustustele ilmub. Lõuna-Korea luureagentuur eitas pühapäeval kohaliku meedia teateid, nagu oleks Kimi tervis halvenemas.

Põhja-Korea on kaunistanud oma askeetliku pealinna loosungite, lillede ja värviliste tuledega.

Iga-aastaseks propagandaetenduseks Arirang, kus esinevad akrobaadid, võimlejad, tantsijad ning millest võtab osa 100 000 last ja täiskasvanut on iga päev proove tehtud alates 4. augustist.

Ei ole, teada, kas Põhja-Korea näitab ka mõnda oma viimastest rakettidest. 1998. aastal esimest korda katsetatud Taepaodong-1 kaugmaaraketti näidati 2007. aasta 25. aprillil relvajõudude aastapäevale pühendatud paraadil.

Riiklik meedia on aastapäeva eel hakanud veelgi usinamalt kiidulaulu laulma Kim Jong-Ilile, kes tuli ametlikult võimule kolm aastat pärast oma isa Kim Il-Sungi surma 1994. aastal.

Kommunistliku partei häälekandja Rodong Sinmun kutsus esmaspäevases juhtkirjas üles lojaalsusele mõlema Kimi vastu ja väitis, et kogu südamest tulev ühtsus on tugevam kui tuumarelvad.

Korea poolsaar jagati pärast Teise maailmasõja lõppu 1945. aastal Nõukogude ja USA mõjupiirkondadeks. Korea Rahvademokraatlik Vabariik ja Korea Vabariik tekkisid 1948. aastal.