Lehe sõnul tegid Põhja-Korea kõrged ametnikud usutlustes USA Korea-eksperdi Selig Harrisoniga mitmeid ettepanekuid tuumakriisi lahendamiseks.

Ühes Harrisoni artiklis mõistsid Põhja-Korea liidrid hukka Al-Qaeda ja lükkasid tagasi süüdistused, et nad soovivad müüa tuumatehnoloogiat teistesse riikidesse.

“Meil on õigus müüa rakette, et teenida välisvaluutat,” ütles Põhja-Korea liidri Kim Jong-ili asetäitja Kim Yong-nam usutluses Harrisonile.

“Aga mis puutub tuumamaterjalidesse, siis meie poliitika on selline, et me ei luba kunagi nende jõudmist Al-Qaeda või kellegi teise kätte. Mitte kunagi.”

USA asepresident Dick Cheney ütles aprillis, et Põhja-Korea võib varustada terroriorganisatsioone tuumatehnoloogiaga ja, et Al-Qaeda on püüdnud tuumarelvi soetada.

Financial Timesi teatel taunis välisminister Paik Nam-soon Al-Qaedat ja terrorismi kõigis selle vormides. Ta süüdistas USA presidenti George W. Bushi, et too olevat kasutanud 11. septembri terrorirünnakuid ära ameeriklaste Põhja-Korea vastu pööramiseks.

“Me soovime ja vajame teie sõprust,” ütles minister Harrisonile.