Pyongyangi delagatsioon ÜRO juures teatas eile, et USA kinnismõte on sanktsioonid. Samuti süüdistati Washingtoni püüdes õõnestada rahumeelset õhkkonda Korea poolsaarel, vahendab BBC News.

USA president Donald Trump ja Põhja-Korea valitseja Kim Jong-un kohtusid pühapäeval kaht Koread eraldavas demilitariseeritud tsoonis ja Trumpist sai esimene ametis olev USA president, kes on astunud Põhja-Korea pinnale. Lepiti kokku meeskondade moodustamises takerdunud tuumaläbirääkimiste jätkamiseks.

Põhja-Korea delegatsioon ÜRO juures teatas, et reageerib USA väitele, et Põhja-Korea on saavutanud 2017. aastal seatud rafineeritud nafta impordi piirnormi.

Samuti reageeriti delegatsiooni teatel USA, Prantsusmaa, Saksamaa ja Suurbritannia ühiskirjale kõigile ÜRO liikmesriikidele, milles kutsuti üles kehtestama Põhja-Korea vastu uusi sanktsioone. Kirjas kutsuti teadete kohaselt kõiki riike saatma Põhja-Korea võõrtöölised koju.

„Millest ei saa mööda vaadata, on fakt, et see ühiskirja mäng toimus... samal päeval, kui president Trump pakkus tippkohtumist,” öeldakse Põhja-Korea delegatsiooni avalduses. „See räägib tegelikkusest, et Ühendriigid kalduvad üha rohkem vaenulikele tegudele Korea Rahvademokraatliku Vabariigi vastu. Kõik ÜRO liikmesriigid peavad säilitama valvsuse Ühendriikide tahtlike katsete suhtes õõnestada rahumeelset õhkkonda, mis on Korea poolsaarel loodud.”

Pyongyang lisas, et on üsna naeruväärne, et USA peab sanktsioone võluvitsaks kõigi probleemide vastu.