Kim Hye Sook jutustas teisipäeval kongressi väliskomitee ees esinedes, et ta viidi koos perekonnaga vangilaagrisse, kui oli 13-aastane. Hiljem sai ta teada, et põhjuseks oli see, et tema vanaisa oli aastaid varem Lõuna-Koreasse põgenenud, teatab AFP.

Vange sunniti töötama söekaevandustes 18 tundi päevas ja söögiks said nad vaid raasukesi. Valvurid ähvardasid hukata igaühe, kes reegleid rikub. Sealjuures ei tohtinud vangid isegi teada, mille eest nad laagrisse on saadetud.

Kimi sõnul surid paljud inimesed, sealhulgas tema perekonnaliikmed laagris number 18, kus tema sõnul on inimelud vähem väärt kui kärbeste omad.

„Ma ei oska isegi alustada selle kirjeldamist, kui palju inimesi kannatas ja suri vangilaagris nälja tõttu,“ ütles Kim, meenutades loendamatute kuulihaavadega laipu, kui vange oli nähtud võimudele mitte kuuletumas.

„Ühel hetkel, kui ma nägin inimeste laipu, kes olid mahalaskmismeeskonna poolt tapetud, õlgmattidesse rullitud ja neid minema viidi, ütlesin ma endale: „Isegi koerad ei sure nii näruselt,““ rääkis Kim.

Lõpuks suutis Kim Lõuna-Koreasse põgeneda, läbi Hiina, kus ta enese sõnul sattus seksikaubanduse ohvriks.

Teine Põhja-Korea naine Kim Young Soon saadeti koos perekonnaga vangilaagrisse 1970. aastal, sest ta tundis Kim Jong Ili armukest Song Hye Rimi.

Naise sõnul surid tema kolm poega, tütar ja vanemad nälga ning mahalaskmismeeskond hukkas avalikult veel ühe poja, kes püüdis Põhja-Koreast põgeneda. Naise abikaasa saadeti 1970. aastal teise laagrisse ja tema saatusest pole midagi teada.