Rünnak oli reageering Parki esmaspäevasele kõnele tuumajulgeoleku tippkohtumisel Haagis, kus Park väljendas muret, et Pyongyangi tuumamaterjal võib sattuda terroristide kätte, ning hoiatas Tšernobõli-taolise katastroofi eest Põhja-Korea peamises Yongbyoni tuumakompleksis, vahendab AFP.

Põhja-Korea Korea rahumeelse taasühendamise komitee esindaja ütles, et Parki avaldus tallas räigelt jalge alla eelmisel kuul haruldaselt kõrgetasemelisel kohtumisel saavutatud kokkuleppe kahe Korea vahel vastastikuse laimamise lõpetamiseks.

Kui Park tahab tõesti näha paranemist kahe Korea vahelistes suhetes, peab ta kõigepealt lõpetama hoolimatu puterdamise ja õppima taktitudeliselt rääkima, teatas Põhja-Korea komitee esindaja ametliku uudisteagentuuri KCNA vahendusel.

„Isegi kui keegi teine kirjutas talle ettelugemiseks selle tobeda kõne, peaks ta vähemalt teadma, mida öelda ja mida mitte ... et endale mitte häbi teha,“ öeldakse Põhja-Korea avalduses. „Ta peaks mõistma, et ei ole enam toanurgas omaette vatrav talunaine, vaid Sinise Maja (Lõuna-Korea presidendi residents – toim.) elanik.“