Raketistardi katse leidis aset kella 5.20 ajal Souli aja järgi, teatasid Lõuna-Korea anonüümseks jäänud ametnikud Reutersi vahendusel.

Jaapan seadis oma sõjaväe Põhja-Korea võimaliku ballistilise raketi väljalaskmise ootuses esmaspäeval häireseisundisse.

„Meil ei ole teateid kahjude kohta Jaapanis. Me koguneme ja analüüsime andmeid. Kaitseministeerium on valmis reageerima igasugusele olukorrale,“ ütles Jaapani kaitseminister Gen Nakatani. „Põhja-Korea ei näita mingeid märke tuumarakettide arendamisest loobumise kohta ja nii jätkame me lähedast koostööd USA ja Lõuna-Koreaga sellele reageerimiseks ja hoiame Põhja-Koread hoolika jälgimise all.“

Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap teatas, et ilmselt tahtis Põhja-Korea välja lasta keskmaaraketti Musudan. Aprillis üritas Põhja-Korea seda raketti kolmel korral välja lasta, kuid ebaõnnestus kõigil kordadel, on teatanud USA ja Lõuna-Korea ametnikud.

Yonhap tsiteeris Lõuna-Korea valitsuse allikat, kelle sõnul plahvatas rakett tõenäoliselt hetkel, kui mobiilselt stardiseadeldiselt üles kerkima hakkas.

Lõuna-Korea sõjaväe teatel võib Pyongyangi pidevate raketikatsetuste taga olla Kim Jong-uni märtsis antud käsk katsetada edasi tuumalõhkepäid ja ballistilisi rakette.

„Nad kindlasti kiirustasid. Võib-olla oli Kim Jong-un ebaõnnestumiste üle väga ärritunud,“ ütles Lee Choon-geun Lõuna-Korea riiklikust teadus- ja tehnoloogiapoliitika instituudist.