Riikliku kaitsekomisjoni anonüümne esindaja kordas kolmapäeval kõiki Põhja-Korea varasemaid ähvardusi ning mõistis hukka Lõuna-Korea vastuähvardused, sealhulgas Souli hoiatuse, et Põhja-Korea juhtkond pühitakse maa pealt, kui ta peaks tuumarelva kasutama, vahendab Associated Press.

„Lõuna-Korea sõjaõhutajate üles keerutatav meeletus ei ole kuidagi võõras taas presidendi Sinise Maja hõivanu mürgisele seelikukahinale,“ öeldakse Põhja-Korea kaitsekomisjoni esindaja avalduses. Tegemist on esimese Parki-vastase sõnavõtuga Põhja-Korea meedias pärast tema presidendiks valimist 19. detsembril.

Lõuna-Korea endise diktaatorist presidendi Park Chung-hee tütar võttis presidendiameti üle 25. veebruaril. Ta elas Sinises Majas väikese tüdrukuna ja alates 22. eluaastast esines viis aastat isa saatjana ametlikel üritustel, pärast seda kui relvastatud mees oli väidetavalt Põhja-Korea käsul tema ema tapnud rünnaku käigus, mille sihtmärk oli isa.

Korea keeles kasutatakse väljendit „seelikukahin“ tihti liiga võimukalt tegutsevate naiste kirjeldamiseks, näiteks koduperenaiste, kes püüavad kontrollida oma laste haridustee kõiki aspekte.

Soulis asuva Korea naiste arengu instituudi analüütik Moon Mee-kyung nimetas selle väljendi kasutamist Põhja-Korea poolt solvanguks Lõuna-Korea ja kõigi naiste vastu.

„Me ei ütle meestest rääkides „pükstekahin“. See väljend halvustab naisi tervikuna,“ ütles Moon.

Tugevalt meeste domineeritud Põhja-Korea on ka varem esinenud seksistlike kommentaaridega võimukate naiste, sealhulgas Parki aadressil.

Enne Parki presidendiks saamist kirjeldati Põhja-Korea riiklikul veebilehel Uriminzokkiri avaldatud luuletuses Parki „räpase prostituudi“ ja „yushini prostituudina“, kes tõmbab USA ees seeliku üles. Parki isa kuulutas 1972. aastal välja „yushini põhiseaduse“ oma valitsusaja pikendamiseks.

2009. aastal nimetas Põhja-Korea välisministeerium USA tollast riigisekretäri Hillary Clintonit naljakaks naiseks, kes näeb mõnikord välja nagu algkooli tüdruk ja mõnikord nagu poodi minev pensionär.

Põhja-Korea raadiosaates nimetati USA endist riigisekretäri Condoleezza Rice'i Valges Majas ülbelt ringi uhkeldavaks kanaks ja rannal märatsevaks litaks.