.

Järjekordne relvakatsetus on juba seitsmes seesugune pärast seda, kui Põhja-Korea tegi juulis lõpu 17-kuulisele katsetamispausile.

Pyongyang on korduvalt väljendanud viha USA-Lõuna-Korea sõjaliste õppuste suhtes.

Laupäeval teatas Lõuna-Korea, et viimased raketid lasti välja vahetult pärast õppuste lõppu, mis tekitas inimestes tõsist muret.

Sõjaväeametnikud ütlesid, et mürsud lasti välja kohaliku aja järgi kell 06:45 ja 07:02 Lõuna-Hamgyongi provintsi idaosast Sondokist.

Nende sõnul lendasid raketid enne Jaapani merre kukkumist umbes 380 kilomeetrit ja saavutas kõrguse 97 kilomeetrit.

"Meie sõjavägi jälgib olukorda täiendavate katsetuste korral ja hoiab valmisolekuseisundit," ütles Lõuna-Korea staabiülem (JCS) oma avalduses.

Jaapani kaitseminister Takeshi Iwaya kinnitas, et raketid pole veel Jaapani territoriaalvetesse maandunud, kuid kirjeldas neid kui ÜRO resolutsioonide selget rikkumist.

Raketid tulistati välja paar päeva pärast USA ja Lõuna-Korea sõjaliste õppuste lõppu. Põhja-Korea kirjeldas viimaseid kui "sõjakutset" ja väitis, et see rikub USA president Donald Trumpi ja Lõuna-Korea president Moon Jae-iniga saavutatud kokkuleppeid.

USA ja Lõuna-Korea on keeldunud õppustest loobuma, kuid on neid märkimisväärselt vähendanud.

Laupäevases presidendiameti avalduses kutsus Lõuna-Korea Põhja-Koread üles lõpetama sõjaliste pingete eskaleerimist ja kordas oma soovi jätkata läbirääkimisi USA-ga.

Tuumarelvaleviku piiramise üle peetud kõnelused on takerdunud, kuna veebruaris põrus Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong Uni vaheline teine näost-näkku tippkohtumine.

Juunis kohtusid kaks liidrit kahe Korea vahelises demilitariseeritud tsoonis (DMZ) ja leppisid kokku, et jätkavad läbirääkimisi.

Pärast laupäevast katsetust kordas Trump, et tal on "tõeliselt head suhted" diktaator Kimiga, kellega ta on enda sõnul olnud "üsna otsekohene".