Trump, kelle meelest Ameerika Ühendriikide ülesanne ei ole olla maailma politseinik, leidis, et juhul, kui Lõuna-Korea ja Jaapan suudaks end kaitsta, oleks võimalik ameeriklastel oma väed piirkonnast välja tõmmata.

„Donald Trumpi väljaütlemised on täiesti absurdsed ja ebaloogilised,“ ütles Ri Jong-ryul, Pyongyangi rahvusvaheliste uuringute instituudi tegevjuht. „Ameerika Ühendriigid paluvad meil loobuda tuumarelvadest, plaanides meie riigi vastu tuumarünnakut, ja teisest küljest kutsuvad oma liitlasi üles hankima tuumarelvi.“

Ri Jong-ryul on üks vähestest inimestest, kellel on Põhja-Koreas ligipääs internetile. Riigitelevisioon USA presidendivalimisi ei kajasta ja tavaliselt põhjakorealastel ei ole aimugi, kes on Donald Trump, märgib CNNi uudisteportaal.

Ri on tõenäoliselt ka Ameerika Ühendriikides toimuvaga kõige paremini kursis olev inimene Pyongyangis. Ta on pikaaegne diplomaat ja endine Põhja-Korea suursaadik, kes nüüd juhib mõttekoda, mis jälgib globaalseid sündmusi ja annab neist ülevaateid Põhja-Korea juhtkonnale.

Mees tunnistab, et põhjakorealased ei ole USA presidendivalimistest tegelikult üleüldse huvitatud. „Meid ei huvita, kellest saab järgmine USA president, olgu selleks siis vabariiklane või demokraat, meisse see ei puutu, sest ameeriklased jätkavad vaenulikku poliitikat Põhja-Korea suhtes sellest hoolimata.“