Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap andmetel ei ole 64-aastase diktaatori perekonnaseisu kohta saadaval ametlikku infot, kui tõenäoliselt on Kim olnud abielus kolm korda. Tema viimane naine, Ko Yong Hi, suri 2004. aastal vähki, vahendab CNN.

Alates sellest ajast on diktaator elanud koos Kim Okiga, kes on olnud tema isiklik sekretär alates 1980. aastatest. 42-aastane naine on olnud Kim Jong Il’i saatjaks viimastel visiitidel riigi sõjaväebaasidesse ja kohtumistel välisriigi esindajatega. Samuti saatis naine teda salajasel külaskäigul Hiinasse selle aasta jaanuaris.

Kas Kim Oki’l ja Kim Jong Il’il on ka ühiseid lapsi, pole teada. Ametlikult on liidril kolm järeltulijat, üks poeg teisest ja kaks poega kolmandast ametlikust abielust. Asjatundjate arvates saab Kimi 25-aastasest pojast, Kim Jong Chul’ist, kõige tõenäosemalt riigi järgmine liider.

Kimi vanim poeg Kim Jong Nam langes isa soosingu alt välja pärast piinlikku vahejuhtumit 2001. aastal, mil ta üritas valepassiga Jaapanisse põgeneda. Poiss põhjendas, et ihkas külastada sealset Disneylandi.