CNN-il õnnestus intervjueerida Põhja-Korea Rahvusliku taasühendamise uurimisinstituudi direktorit Park Yong Choli, keda kirjeldatakse kui „kõige kõrgematele tasemetele ligipääsu omava uurimisasutuse juhina“.

Kõrgele ametnikule ei paistnud intervjuu väga meeldivat. „Mulle ei meeldi välismaa meediaga rääkida,“ teatas ta CNN ajakirjanikele. Seda vaatamata tõsiasjale, et CNN pidi nõustuma Põhja-Korea ettekirjutusega, et intervjuu toimub vastastikku üle laua istudes, mis tagaks ruumi otsas rippuvate riigi liidrite portreede pildilejäämise.

Park oli uudistekanali küsimustele vastates uljameelne. Kui talt päriti viimaste uudiste kohta, mille järgi olevat Põhja-Koreas äsja hukatud 15 ametnikku, lükkas ta selle ümber.

„Pahatahtlik laim! Eriti, kuna selliseid süüdistusi tahetakse siduda meie suure juhi, marssal Kim Jong Uni püha nimega.“

Kui Parkilt küsiti Põhja-Korea režiimi inimõiguste ja poliitiliste vabaduste piiramise kohta, lükkas ta ka need väited tagasi.

„Meie ühiskonnas pole mingeid poliitilisi erimeelsusi või fraktsioone – seetõttu pole meil ka olemas terminit „poliitvang““, teatas ametnik lihtsalt.

Samuti küsiti kõrgelt režiimi ametimehelt nende tuumaprogrammi kohta. Ta väitis CNN-ile, et riigil on tuumaraketid, millega võib rünnata USA territooriumi ning seda ka tehtaks, kui USA „selleks sunnib“.

„Me oleme investeerinud palju raha oma tuumaprogrammi, et seista vastu USA-st tulevale ohule – need on suured summad, mida oleks võinud kaustada majanduse parandamiseks. Kuid see on strateegiline otsus ja õige otsus."

„Me oleme suurvõim poliitiliselt, ideoloogiliselt ja sõjaliselt. Viimaseks eesmärgiks on teha Korea demokraatlik rahvavabariik ka võimsaks majandusjõuks,“ lisas Park.