Selline retoorika on Põhja-Korea propagandamasina puhul suurte pingete ajal Washingtoniga tavaline. Mõjuvõimsa riikliku kaitsenõukogu pühapäeva õhtul tehtud avalduses rõhutati aga ka Pyongyangi tundlikkust filmi suhtes, milles on juttu Põhja-Korea juhi Kim Jong-uni tapmisest, vahendab Associated Press.

USA süüdistab Põhja-Koread küberrünnakus, mis on eskaleerunud ähvardusteks korraldada terrorirünnakuid USA kinode vastu, mistõttu tühistas Sony filmi „The Interview“ esilinastuse.

Obama, kes lubas rünnakule proportsionaalselt vastata, ütles pühapäeval CNN-ile, et Washington uurib, kas lisada Põhja-Korea terrorismi toetavate riikide musta nimekirja.

Põhja-Korea riiklik kaitsekomisjon teatas, et riigi 1,2 miljoni meheline armee on valmis igasuguseks sõjapidamiseks USA vastu.

„Meie kõige karmim vastutegevus toimub vapralt Valge Maja, Pentagoni ja kogu USA mandriosa, terrorismi solgitiigi vastu, mis on kaugelt ületanud Obama deklareeritud sümmeetrilise vastutegevuse,“ teatas komisjoni poliitikaosakond Korea keskuudisteagentuuri avaldatud avalduses.