Lõuna-Korea maavägede, õhujõudude ja mereväe õppusega märgiti aasta möödumist Põhja-Korea mürsurünnakust Lõuna-Korea piirisaarele Yeonpyeongile, vahendab BNS.

Pyongyang on korduvalt õigustanud 2010. aasta 23. novembri vahejuhtumit, öeldes, et see oli reageering Lõuna-Korea suurtükiõppustele Yeonpyeongi saarel, mille käigus kukkus osa mürske ka Põhja-Korea territoriaalvetesse.

Põhja-Korea kõrgem väejuhatus ütles neljapäeval, et Lõuna-Korea ei tohiks unustada Yeonpyeongi rünnaku õppetundi, ning nimetas lõunanaabri kolmapäevaseid õppusi tegevuseks, milles jäi vaid "vähe puudu uuest poliitilisest ja sõjalisest provokatsioonist".

Kui Lõuna-Korea peaks tulevikus julgema tulistada kasvõi ühe kuuli või mürsu Põhja-Korea territoriaalvete, õhuruumi või maismaa poole, siis mattub Souli presidendipalee "tulemerre", teatas kõrgem väejuhatus avalduses.

Põhja-Korea uudisteagentuuri teatel ütles kommunistliku riigi kõrgem väejuhatus, et tema "relvajõud on täielikult valmis astuma otsustavasse lahingusse, et lüüa tagasi igasugune provokatsioon".