"Üks autopomm plahvatas Kirkuki kesklinnas asuva bussijaama juures. On palju ohvreid, kuid praegu me veel nende täpset arvu ei tea," ütles Kirkuki provintsi politseiülem Jamal Tahir Reutersile BNS-i vahendusel.

Kirkuk asub Bagdadist 250 kilomeetrit põhjas.

Politsei peakorteri juures toimus väiksem plahvatus ning kui politsei ja päästetöötajad sündmuskohale jõudsid, kärgatas autopomm, ütles üks politseiallikas.

Esimene plahvatus toimus kell 09.20 politsei peakorteri parklas, ütles major Salam Zangan.

"Tänastes plahvatustes hukkus 25 ja sai vigastada 79 inimest," ütles Kirkuki provintsi tervishoiuameti direktor Sadiq Omar Rasul. "Suurem osa hukkunuist olid politseinikud."

Varem ütles Zangan, et surma sai 18 ja vigastada 70 inimest ja üks julgeolekuametnik lisas, et kolmanda autopommi plahvatuses sai vigastada veel 14 inimest.

Plahvatused tekitasid ulatuslikke purustusi lähedalasuvatele politsei- ja tsiviilautodele, ning politsei kutsus väljuhääldite kaudu elanikke üles haiglatesse minema, et verd anda, ütles AFP ajakirjanik.

Umbes kell 10.30 plahvatas teine autopomm Kirkuki kõrge politseiametniku kolonel Aras Mohammedi konvoi lähedal.

Tema ja ta 13 ihukaitsjat said plahvatuses vigastada, samuti said kahjustada mitmed autod ja hooned, ütles anonüümsust palunud julgeolekuametnik.

Kirkuk asub vaidlusalusel territooriumil, mida nõudlevad endale nii Bagdadi keskvalitsus kui ka kurdide kohalikud võimud Arbilis.

USA ametnikud on korduvalt öelnud, et see lahendamata vaidlus on suurim oht Iraagi stabiilsusele.