Firma võttis tellimuse vastu, kuid keeldus valmistamast torti, millel oleks olnud kujutatud magamistuba jagavad tegelased Bert ja Ernie USA telesarjast „Sesame Street“, vahendab AFP.

„Kostja on seadusvastaselt diskrimineerinud hagejat seksuaalse diskrimineerimise alusel,“ otsustas kohtunik Isobel Brownlie Belfasti kohtus. „See on otsene diskrimineerimine, millele ei ole õigustust.“

Põhja-Iirimaa on ainus Ühendkuningriigi osa, kus samasooliste abielu on ebaseaduslik. Tegemist on seal ülimalt ühiskonda lõhestava teemaga. Nii protestandid kui ka katoliiklased on Põhja-Iirimaal usule truumaks jäänud kui mujal Ühendkuningriigis.

Reedel toimub Põhja-Iirimaa lõunapoolses naaberriigis, katoliiklikus Iiri Vabariigis referendum, kus oodatakse samasooliste abielude heakskiitmist.

Kohtuasja pagarifirma vastu algatas Põhja-Iirimaa võrdõiguslikkuskomisjon, mis valvab diskrimineerimisvastaste seaduste täitmise üle.

Tort telliti eraviisilise ürituse jaoks rahvusvahelise homofoobiavastase päeva tähistamiseks eelmisel aastal.

Suurbritannias ja Iirimaal 80 töötajat omav Ashers Bakery sai kohtuasjas finantstoetust heategevusorganisatsioonilt Christian Institute.