Meedias mängusõltlasest playboyna kujutatud Kim Jong Nami intervjuu ilmus Jaapani ajalehes Tokyo Shimbun, vahendab Associated Press.

„Võimu pärimine ei sobi sotsialismiga ja minu isa oli ka sellele vastu,” ütles Kim Jong Nam Lõuna-Hiinas jaanuari keskel antud intervjuus. „Minu arusaamise järgi tehti seda sisemise süsteemi stabiliseerimiseks. Ebastabiilne Põhja-Korea viib ebastabiilsusele kogu regioonis.”

Arvatakse, et Kim Jong Nam sattus isa silmis ebasoosingusse Põhja-Korea valitsuse häbistamise pärast 2001. aastal, kui ta üritas valepassiga Jaapanisse pääseda ja väitis, et tahab Tokyo Disneylandi külastada. Ta armastab sonisid, Ferragamo kingi, külastab tihti viie tärni hotelle ja kalleid restorane ning veedab suurema osa ajast Hiinas või Macaus, mis on Aasia mängupõrgupealinn.

Kim Jong Nam ütles, et tahab, et ta poolvend saaks juhiks, keda rahvas austab.

„Ma tahan, et ta võtaks üle suure töö, mida minu isa on teinud. Ma tahan, et ta rikastaks inimeste elusid,” ütles Kim Jong Nam. „Need on minu ausad soovid oma vennale. Need pole mõeldud talle väljakutseks ega kriitikaks.”

Kim Jong Nam keeldus kommenteerimast isa tervislikku seisundit.

Põhja-Korea tugevus seisneb Kim Jong Nami sõnul tuumarelvades ning niikaua, kuni Põhja-Koreal on vastasseis USA-ga, on tuumaprogrammist loobumine ebatõenäoline.