Londoni plahvatustes on vastutuse endale võtnud tundmatu terrorirühmitus. Üks islamimeelne veebikülg on avaldanud teate, et nemad on plahvatuste taga. BBC andmetel on rühmitus siiski seotud al-Qaidaga.

Politsei andmeil toimus esimene plahvatus kella 9 paiku kohaliku aja järgi, teatab BBC. Scotland Yard teatas, et metroos leidis aset kolm plahvatust ning üks plahvatus rebis kahekorruselise bussi puruks.

Itaalia siseministri Giuseppe Pisanu sõnul plahvatuste tagajärjel surnud vähemalt 50 inimest. Ta ei nimetanud oma teabe allikaid, edastab Itaalia uudisteagentuur ANSA. Suurbritannia siseministri Charles Clarke sõnul on Londoni keskuses aset leidnud plahvatused põhjustanud “hirmsaid vigastusi”.

Päästetöötajad ütlesid CNNile, et surmasaanuid olevat vähemalt “kahekohaline arv”.

Välisministeeriumi pressiesindaja Ehtel Halliste sõnul ei ole ükski eestlane plahvatuses teadaolevalt viga saanud.

Pealtnägijate teateil lamab metroos mitu haavatud inimest. Metroost väljusid verised inimesed. CNNi reporter teatas, et osad inimesed on metroos lõksus.

Ühe metroos viibinud tunnistaja sõnul kuulis ta plahvatust, mispeale rong vappus. Kõikjal oli tossu. Inimesed olid paanikas, nutsid. Rong seisis tunnelis 20 minutit ja inimestele mingit infot ei antud.

Üks plahvatus purustas Londoni kesklinnas tipptunnil kahekorruselise bussi. Tunnistajate kinnitusel oli bussi kogu teine korrus hävinud. Buss oli plahvatuse hetkel rahvast täis. Ühe pealtnägija sõnul käristas plahvatus bussi lõhki nagu sardiinikonservi ning kõikjal olevat laialipaisatud inimkehad.

Kogu Londoni metroo- ja bussiliiklus seisab.

London valiti teisipäeval 2012. aasta olümpialinnaks.