USA ja teiste riikide sõjalaevade poolt ümber piiratud MV Faina hõivanud piraadid nõuavad lasti ja 21-liikmelise meeskonna vabastamise eest 20 miljoni dollari (üle 200 miljoni krooni) suurust lunaraha, vahendab Middle East Online.

„Kui nad nõutud raha ei saa, kutsume me neid üles laeva ja sellel olevaid relvi kas maha põletama või uputama,” ütles Shahabi liikumise esindaja šeik Mukhtar Robow.

Robow ütles samas, et tema liikumine, mis on saavutanud Lõuna-Somaalias lahingutes valitsusvägede vastu edu, ei ole piraatidega seotud.

Robow’ sõnul on kaubalaevade kaaperdamine kuritegu, kuid Allahi vaenlastele relvi toimetavate laevade kaaperdamine on teine asi.

Robow ütles, et 33 T-72 tüüpi tanki ja muu sõjatehnika MV Fainal kuulub Etioopia relvajõududele, mis toetab Somaalia valitsust Mogadishus.

„Me usume, et sõjatehnika kuulub Etioopiale ja suundus Mogadishu sadamasse, kus see oleks maha laaditud eesmärgiga hävitada Somaalia, kuid seda ei juhtunud,” ütles Robow.

Varem teatasid piraadid, et relvad olid teel Sudaani. Laeva Ukraina omanikud ja Keenia valitsus teatasid, et tankid olid teel Keeniasse.

Robow’ sõnul ei oleks tema liikumisel midagi selle vastu, kui nad sõjatehnika oma käsutusse saaks, et kasutada seda pühas sõjas Allahi vaenlaste vastu.