Turvamees, kes palus, et teda nimetataks lihtsalt Zouheiriks, ütles, et terroristil avastati pommivest, kui ta otsiti staadioni sissepääsu juures umbes 15 minutit enne mängu algust läbi, vahendab Wall Street Journal.

Püüdes turvakontrolli juurest taganeda, lasi terrorist oma lõhkeainet ja polte täis vesti õhku, teatas Pariisi prokurör François Molins. Zouheir, kes oli mängijate tunneli juures, ütles, et talle rääkis juhtunust staadionivärava juures olnud läbiotsimismeeskond.

Juhtunut kinnitas politseinik, kes lisas, et politsei kahtlustab, et ründaja eesmärk oli oma vest staadionil õhku lasta ja tekitada surmatoov rüselus.

Umbes kolm minutit hiljem lasi väljaspool staadioni ennast õhku teine terrorist. Kolmas ründaja korraldas plahvatuse lähedalasuva McDonald’si juures. Neis rünnakutes hukkus üks tsiviilisik.

Zouheiri sõnul arvas ka tema alguses, et plahvatused tekistas ilutulestik. Siis ärkas ellu tema raadiosaatja ja ta märkas, et staadionil viibinud Prantsusmaa presidenti François Hollande’i viiakse minema.

Mäng jätkus lõpuni. Prantsusmaa jalgpalliliidu juht Noël Le Graët ütles, et plahvatustest ei teatatud fännidele ega mängijatele, et vältida paanikat. Kohalviibinute sõnul hakkas uudis publiku hulgas levima teise poolaja lõpus.

Saksa jalgpallurid otsustasid staadionile jääda. Neile toodi magamiseks madratsid. Laupäeva varahommikul lendasid nad Pariisist kodumaale.

Stade de France’i väravates olid osaliselt valves firma MCS turvamehed.

MCS-i president Christian Glaz ütles, et kogub juhtunu kohta informatsiooni ega ole kindel, kui lähedale jõudsid ründajad staadionile sisenemisele. Mitmed turvamehed said pommiplahvatuses vigastada. Täpsemalt rääkimast Glaz keeldus.