Internetis säilinud salvestusest on näha, kuidas poiss laeb jahipüssi ning tulistab sõnade „Inimesed, elu viimased minutid“ saatel aknast kaks korda maja ette pargitud politseibussi pihta, vahendab RT.

Tulistamine leidis aset Venemaa Pihkva oblasti Strugi Krasnõje külas. Politseinikud kontrollisid sellel aadressil informatsiooni, et seal viibib alaealine, kes kuulutati varem teadmata kadunuks, teatas Pihkva informatsiooniagentuur.

Pärast tulistamist, mille tagajärjel sai kahjustada politseibuss, piirasid politseinikud maja sisse.

Teismelised jätkasid aga kogu oma tegevusest otseülekande tegemist. Salvestuses näivad nad rahulikud.

„Seal on eriüksus, s***ks eriüksust… kuulivestides automaatidega ja meie arvatavasti teeme nüüd omale lõpu peale,“ ütleb poiss videos.

„Kõige naljakam, et see pole nali,“ on kuulda kaadri taga tüdruku rahulikku häält. „Nad piirasid maja sisse.“

„Nüüd läheb karmiks,“ lausub poiss.

Tüdruk ütleb, et ei karda seda, et nad leiti, kuid hirmu tekitab temas miski muu. „Me tegime valiku. Oma valiku tõttu kaotame me teineteist,“ ütleb tüdruk.

„See pole tüng,“ ütleb poiss, näidates kaamerasse püstolit ja tulistades mitu korda tüdruku suhtes vastassuunas. „Näete, see pole tüng.“

Ülekande jooksul suhtlevad teismelised kommenteerijatega, kutsudes neid nimepidi.

Venemaa uurimiskomitee teatel pidasid politseinikud teismelistega mitu tundi läbirääkimisi, kuid mingit tulemust ei saavutatud. Hiljem lõpetasid poiss ja tüdruk suhtlemise.

„Sellega seoses toimus erioperatsioon, kuhu kaasati Venemaa rahvuskaardi Pihkva oblasti kiirreageerimiseriüksus. Kui eriüksuse töötajad võtsid tarvitusele šokigranaadid ja läksid pealetungile, leiti alaealised tulirelvavigastustega surnuna,“ teatas uurimiskomitee.

Hukkunud noorte isikud on kindlaks tehtud ja uurijad töötavad nende vanematega.